2013. január 6., vasárnap

December (Január)

December

Mikulás ünnepség

Nemsokkal reggeli után, Mikulás bácsi meglátogatott bennünket a csoportszobában, és a tornaterembe invitált minket. Ezzel el is kezdődött a várva várt ünnepség.
A tornateremben a többi csoporttal együtt először az iskolások meglepetés előadását néztük meg, a Répa visszatér című  mesét bábozták el. Majd ezután a csoportok versekkel és énekekkel köszöntötték a Mikulást. Eközben kiderült, hogy a Mikulás mennyire jól ismeri az egyes csoportokat. 
Az ünnepség után minden csoport visszatért saját csoportszobájába, ahol a Mikulás ismét betért hozzánk, és mindenkinek személyesen adta át ajándékát. Az esemény megtekintéséhez, látogassatok el a galériába.


Adventi áhítat a templomban

Kedden délelőtt óvodánk minden csoportja átvonult a templomba, ahol közös énekléssel, verseléssel tettük emlékezetesebbé az adventi időszakot. A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola tanulói két színdarabot is előadtak a templomban, ami nagyon megragadta csoportunk figyelmét. Ezt bizonyítja, hogy a gyerekek az áhítat utáni napokban, többször dúdolgatták a színdarabban énekelt dalt, pedig azelőtt nem ismerték (Mi vagyunk a foltmanók...).


Karácsony

Karácsonyi ünnepségünk, a tornateremben kezdődött közösen óvodánk csoportjaival. A három Angyal (Sári néni, Ági néni, Kata néni) csillagszórós megjelenésével kezdődött az egész. Az ő segítségükkel meghitt dalokat énekeltünk, emlékeztünk az "örömhírre".
A közös kezdés után, minden csoport a saját csoportszobájában folytatta az ünneplést, ahol már a karácsonyfa alatt vártak rájuk az új játékok. Az új játékok felfedezése mellett, édes és sós finomságok is várta a gyerekeket.
A nap második felét a szülőkkel közösen eltöltött teadélután pecsételte meg. A szülők bejöhettek a csoportszobába, a gyerekek megmutathatták szüleiknek kedvenc, és újabb játékaikat, közösen játszhattak velük. A délután lezárása, a gyertya gyújtás volt. Ami egyben jelzés értékű volt gyermekeink számára, hogy most kell szüleiknek elmondani a már ismert karácsonyi verset.
Képek a Galériában láthatók.

Január

2013. január 24. (csütörtök) - Halacska klub (előző Balambér csoportnak)
2013. január 29. (kedd) - Csörömpölők